Kennedywalker

Sinds 1998 is de Kennedymars Haaksbergen aangesloten bij de Kennedywalker organisatie. Onder auspiciën van de KWBN Wandelsportorganisatie Nederland (voorheen K.N.B.L.O. en  N.W.B.) worden jaarlijks meerdere Kennedymarsen en andere 80 km wandeltochten georganiseerd. Men kan nu stempels verzamelen na volbrengen van de diverse wandeltochten om zo de titel Kennedywalker te verkrijgen. Per vijf stempels, waarvan er drie van verschillende tochten dienen te zijn, kunt u een speciale herinnering bestellen. • Na 5 tochten, brons, Kennedywalker • Na 10 tochten, zilver, Super Kennedywalker • Na 15 tochten, goud, Master Kennedywalker Aan het verzamelen van de diverse stempels is geen tijdslimiet verbonden. Alleen de stempels van de wandeltochten na 1 januari 1994 zijn geldig. De stempelkaart dient men op te sturen naar het secretariaat van de KWBN Wandelsportorganisatie Nederland met gelijktijdige betaling van de verschuldigde kosten. Nieuwe stempelkaarten zijn verkrijgbaar bij de organiserende verenigingen. Voor meer informatie kijk op de website van Wandel.nl

Inschrijven / Startbureau

Alle afstanden starten vanaf Sporthal de Bouwmeester, Bouwmeester 2 te Haaksbergen.

Het startbureau is geopend op:
• Vrijdagavond 20 september 2024 vanaf 18:00 uur
• Zaterdagmorgen 21 september 2024 vanaf 04:30 uur.

(typefouten en/of wijzigingen voorbehouden)

Bereikbaarheid & Parkeren

via deze link vindt u een schematische indeling van de bereikbaarheid en de parkeerplaatsen.

Overnachten

Haaksbergen is gezellig. Waarom niet een nachtje blijven slapen, bijkomen van de wandeling en nog even nagenieten in Haaksbergen.

Op de website van de Haaksbergen Natuurlijk  staan verschillende overnachtingsadressen vermeld.

Vrijwilligers

Enthousiaste vrijwilligers gezocht!
Wil jij meehelpen om van dit evenement een groot succes te maken? Als vrijwilliger bij de Kennedymars Haaksbergen krijg je een rol die bij jou past, van verkeersregelaar, uitgifte startbewijzen, uitgifte medailles tot gastheer/vrouw op de rustpost. Samen maken we van de Kennedymars Haaksbergen één groot feest!
Wil jij vrijwilliger worden tijdens de Kennedymars Haaksbergen? Dan is het goed om een aantal dingen te weten.

Wat je moet weten?
Je bent een aantal uren beschikbaar op één van de dagen tijdens het evenement. We doen ons best om iedereen in te delen in de functie van zijn of haar keuze, maar het kan voorkomen dat we hier indien nodig van afwijken.
We gaan elkaar in aanloop naar het evenement één keer ontmoeten tijdens de voorbespreking. Zo leren we elkaar kennen, kun je alvast de sfeer proeven en krijg je de benodigde informatie.
Wij bieden geen financiële vergoeding. Wel vindt er een vergoeding van gemaakte onkosten – binnen de daarvoor geldende declaratieregeling – plaats. Als vrijwilliger ben je niet altijd in de gelegenheid om de deelnemers in actie te zien. Houd hier rekening mee.

Wat bieden we jou?
Je doet unieke ervaring op bij en rond een van Nederlands mooiste wandelevenement. Je bent onderdeel van een bevlogen team. Wij zorgen voor consumptiebonnen voor eten en drinken.

Wat vragen we van jou?
Als vrijwilliger bij Kennedymars Haaksbergen informeer je, signaleer je en draag je bij aan de sfeer van het evenement. Beleving staat hierin centraal. Jij bent het gezicht van de Kennedymars Haaksbergen. We zoeken flexibele, gastvrije en sociale vrijwilligers die goed in een team kunnen werken.

Voorkeur voor locatie en functie
Het evenement start en finisht in Haaksbergen. De deelnemers lopen door Haaksbergen, Enschede, Boekelo en Buurse. Je kunt bij je aanmelding een voorkeur opgeven voor locatie(s), dag(en) en functie(s).

Aanmelden
Ben jij diegene die wij zoeken? Dan kun je contact opnemen met de secretaris van de Stichting Kennedymars Haaksbergen. Ook voor aanvullende informatie kun je een bericht naar onze secretaris sturen.

Historie

De Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963).

De Kennedymars start meestal ‘s avonds, waarbij de wandelaars dus vooral ‘s nachts lopen en dan uiterlijk in de namiddag van de volgende dag de finish dienen te bereiken. Als een van de weinige regels geldt dat de tocht wandelend volbracht dient te worden, dat wil zeggen dat men niet mag hardlopen of gebruik mag maken van vervoermiddelen.